Ieder mens heeft een verhaal 

Stel, iemand vraagt je: "Kun je een situatie of gebeurtenis in je leven noemen waarvan je achteraf zegt: "wow, ik was toen zo geraakt door wat er gebeurde, dat heeft mijn leven blijvend veranderd."

Zo! Die vraag lijkt niet eenvoudig. Maar toch, ga het maar eens na. Tien tegen één dat er wel iets bij je bovenkomt. Een gebeurtenis of een situatie die zoveel impact heeft gehad, dat je nog bijna woordelijk kunt vertellen wat er gebeurde, ook al is het lang geleden. Een verhaal, met een begin en een eind. Zulke verhalen hebben impact als je ze vertelt. Dat is de kracht van verhalen. Ze raken jou maar ook de ander, als je ze doorvertelt. Daarom zijn verhalen het waard om gedeeld te worden.   

Krachtige en inspirende verhalen

Wat is het idee achter dit contentplatform? Het kernwoord is storytelling
Het idee is ontstaan toen ik begin 2020 op zoek was naar de nieuwe focus van Alphatekst.
Als redacteur hoor ik regelmatig mensen een bijzonder verhaal vertellen, handelend vanuit passie, geloof of overtuiging. Niet voor eigen gewin, maar om anderen te inspireren of de wereld iets mooier te maken. Die verhalen raken me. Want ze laten allereerst zien dat er zo veel moois gebeurt in de wereld.

Verhalen hebben echter veel meer potentie. Ze krijgen betekenis op het moment dat ze verteld worden. Die betekenis, die kracht, dat is de schat waarmee je aan de slag kunt gaan. Dat is wat storytelling echt is. De verhalen op dit platform maken dit duidelijk. Wil je hier meer over weten?

Luister naar de podcast Verhalen met spirit, waarin ik er meer over vertel. 

Ontdek de verhalen